האם להגיד קדיש על סבי הנוצרי?

שלום רציתי להגיד שסבא שלי היה נוצרי ונפטר והוא ביקש שישרפו את גופתו וכך נעשה אז אני טס לאנגליה לקבור את הכד עם העפר והולך לשים ברקע מוסיקה שאהב אז השאלה שלי זה האם להגיד קדיש ?

תשובה:

שלום רב,

אין כל ענין לומר קדיש על מי שאינו יהודי. הקדיש נאמר רק על יהודים. ראה כאן מה שנכתב בנושא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל באדם שדיברתם מקודם עם הכומר שהציל יהודים אמרתם שזה לא יזיק להגיד קדיש ואני יודע כשאצל הנוצרים מישהו נפטר הם גם אומרים קדיש וזה בדיוק אותו קדיש כמו שלנו רק מתורגם אז השאלה שלי זה אם זה יזיק שאני יגיד קדיש