חמאת נכרי

שאלה:

שלום. עכשיו שיש מחסור בחמאה האם מותר לכתחילה לאכול חמאה המיוצרת בחול שהיא חמאת נכרי. לא מדובר בממרחים למיניהם אלא בחמאה 100%.

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין חמאת עכו”ם הוא דבר שתלוי במנהג [שלא כחלב או גבינה], ואם אין מנהג ידוע שלא לאוכלו יש להקל, ראה שו”ע יו”ד סי’ קטו סעי’ ג. אלא שכתב הגר”מ שטרנבוך בספרו ארחות הבית, שמצוי היום שהיצרנים מערבים מעט מרגרינה בחמאה כדי לייצב או כדי לחסוך עלויות, ולכן למעשה יש להמנע, ואין לקנות אלא בכשרות מוסמכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה יש להעדיף חמאת ישראל בכשרות רבנות (תנובה) או חמאת עכו"ם בכשרות מוסמכת. (וגם מה לעניין זה נחשב כשרות מוסמכת כי יש כל מיני גופי כשרות שנותנים כשרות על חמאת עכו"ם). שוב מדובר על מצב שאין חמאה בסופרים ובמכולת כמו היום שיש מחסור חמור בחמאה לשימוש ביתי. תודה על התשובה.

  2. התשובה האמיתית והפשוטה היא שלא אוכלים לא את זה ולא את זה! הרי לא מדובר על לחם אלא על חמאה… אפשר לוותר… אין כשרות מוסמכת על חמאת עכו"ם זה פשוט, כשרות מהודרת לא תנתן על זה.