לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כלים שבלעו חלב עכו"ם

שאלה:

שלום, כאשר יש חלב סתם , והרי מעלים אותו לחום מעל יס״ב , הרי שהכלי מקבל את השם חלבי, מה הדין כאשר עושים חלב סתם , הרי שהכלי קיבל שם חלב סתם (נכרי) האם אסור לאכול מאכלים או שתייה שאינה חלבית אבל כתוב שנעשה בכלים חלב סתם OUD , והרי שגם את אותם מאכלים ושתייה אפילו שאינם חלביים הרי שמרתיכים אותם בייצור, ואם כן הם בולעים את החלב סתם , ואז לזה ששומר חלב ישראל לכאורה זה אסור עד שיעבור הגעלה, מה הדין ובבקשה לצרף מקור אם הכלים צריכים הגעלה ?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני חלב נכרי אוסר את הכלים כמו שאר מאכלות אסורות, כמבואר ברמ”א בסי’ קטו סעיף א. אלא שבשבעת הדחק, לגבי חלב שבא ממחלבות שתחת פיקוח ממשלתי, ניתן לסמוך על הוראת הגר”מ פיינשטיין שהתיר בשעת הדחק לצרוך חלב כזה, כיון שהגוי נזהר שלא לערב בו חלב אסור מחמת אימת המלכות, ובודאי יש לסמוך על כך בכלים שאינם בני יומם [שלא השתמשו בהם ב24 שעות האחרונות]. במיוחד שכאשר ההרתחה היא במדיח יש עוד צירוף שזה היה עם חומרים פוגמים.