להשאיר ילד אצל עוזרת גויה

שאלה:

בסד שלום הרב האם אפשר להשאיר את הילד שלי בן 7 עם עוזרת גויה? (הוא לא מרגיש טוב). אנחנו נוסעים לעבודה וחוזרים מאוחר.

תשובה:

שלום וברכה

חז”ל אסרו להתייחד עם גוי שמא יהרגנו כמובא בשו”ע סי’ קנג סעי’ ב. יש שדנו לומר שבזמנינו שהמלכות מקפידה מאוד עם הרוצחים אין חשש ואולי לא נוהג דין זה, אבל אין מקור ברור לקולא זו בפוסקים [ראה פעמי יעקב חלק עה עו מאמרו של הרב פישל בידרמן שדן בזה]. מקור לקולא זו מעצם האיסור להסתפר על ידי גוי, שכתב הרמב”ם שאיסור זה אינו נוהג באדם חשוב שאין חשש שיהרוג אותו כי הגוי מתיירא שיענש על כך. ראה רמב”ם שמירת הגוף והנפש פרק יב הלכה יא. ומכל מקום למעשה עדיף להמנע מייחוד איתו כאשר זה אפשרי בפרט ילד.