באר היטב בשבעים לשון – לימוד תורה לגויים

שאלה:

שלום רב משניות סוטה פרק ז משנה ה' "בשבעים לשון" פירש רע"ב "בכתב של שבעים אומות וכל הרוצה ללמדה יבוא וילמד שלא יהיה פתחון פה לגויים…" הרי אסור לנו ללמד את הגויים תורה… איך יתכן?

תשובה:

שלום וברכה

שאלה זו נידונה בפוסקים, ראה שו"ת משיב דבר לנצי"ב סי' עז שהוכיח מכאן שתורה שבכתב מותר ללמד לגוי, וכ"כ ביהודה יעלה למהרי"א או"ח סי' ד מכח ראיה זו ממש. אמנם ראה בשו"ת יביע אומר ח"ב יו"ד סי' יז שהביא מקורות רבים שחלקו על אחרונים אלו, וסברו שגם תורה שבכתב אסור ללמד לגוי, ומכל מקום יש להניח שהרע"ב סבר כדבריהם.