פת פלטר

שאלה:

שלום וברכה. אם יש פת יהודי בעיר, אבל פת פלטר יותר טעים (בדוק שהוא כשר). האם מותר לכתחילה לאכול פת פלטר? תודה

תשובה:

בודאי שאין להקל.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי דעתי השו"ע מדבר באופן שנהגו באותו מקום היתר בפת פלתר, כי לא תמיד מצוי להם פת ישראל, ועכשיו יש לו פת ישראל אבל יש פת יפה יותר אצל הגוי, בזה כיון שנהגו ניתן להקל ונחשב דוחק, אבל מי שיש לו תמיד פת ישראל רק היא פחות טעימה, ודאי לא יקל בזה, וכי לא שווה ענין זה לוותר בשבילו על הפת הטעימה… קרא שוב את השו"ע ואשמח לשמוע דעתך אם אני מדייק נכון.