דמי תיווך כאשר השוכר קנה את הדירה

מתווך הציג נכס לשוכר/לקונה.
השוכר סיכם עם המשכיר על עסקת שכירות עם אופציה לקנייה. לאחר שנה מימש השוכר את האופציה וקנה את הנכס.
האם מגיע למתווך דמי תיווך על הקניה או רק על השכירות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המתווך סבר מלכתחילה שאולי הלקוח ירצה לקנות, הרי הלקוח חייב לשלם למתווך דמי תיווך על קניה. אבל אם המתווך לא העלה בדעתו שהלקוח ירצה לקנות, הרי הוא חייב לשלם על שכירות בלבד.

ככל שהלקוח דרש שיהיה סעיף של אופציה מסתבר שאכן היה לו גם צד לקנות.

מקורות:

עיין בעלון המשפט גליון 59 עמוד 3 הערה 12.