קידוש ואכילה לפני תקיעת שופר

שלום רציתי לברר היות ותפילת ראש השנה ארוכה ומאוד קשה לי בלי לטעום משהו ואני נהיה מאוד חלש וקשה עליי התפילה האם קיים היתר לטעום קצת פרות או מזונות בבוקר לפני התפילה או אחרי שחרית אני חייב בקדוש על מנת לטעום

תשובה:

שלום רב

אדם שנחלש מאוד מחמת התפילה רשאי לטעום מעט לפניה, כמבואר בשולחן ערוך בסימן פט.

מנהג העולם לערוך קידוש לאחר תפילת שחרית לפני תקיעת שופר, אף שרבים פיקפקו על מנהג זה, וזאת מחמת הכלל שבידינו שאסור לסעוד לפני קיום מצוה, וכאן כבר הגיע זמן שופר.

מקורות:

על דין האכילה לפני התקיעות ראה בהרחבה רבה כאן.