המנהג שלא לאכול אגוזים בראש השנה

הרמ"א תקפ"ג סעי' ב' כ' "יש מדקדקים שלא לאכול אגוזים, שאגוז בגימטריה חטא". שאלו הלומדים הרי אגוז – 17, וחטא – 18. וגם אם נגיד כמו שמובא במ"ב דרשו – היינו עם הכולל, למה דווקא את האגוז סופרים עם הכולל ומילה חטא בלי כולל? ואם החט – בלי אלף, אז לכאורה זה כבר לא מרמז על חטא?

תשובה:

שלום רב

הכוונה עם הכולל שהבדל של מספר אחד הוא חסר משמעות בגימטריות.

ידועה המליצה שאנשים זוכרים להמנע מאכילת אגוזים מחמת הגימטריה הנ"ל, אולם שוכחים שגם חטא בגימטריה חטא…