האם יש בעיה בשם שמבטא דין?

שלום,
הומלץ לי להוסיף לשם שלי שם נוסף מאחר והוא מלשון דינים וזה משפיע עלי
האם כדאי ואם כן לאיזה שם?

תשובה:

שלום רב

אינני יודע מי המליץ לך.באופן כללי לא הקפידו בכך מעולם, ידוע שרחל מסמל דין וגם דינה, ואעפ"כ האמהות הקדושות השתמשו בשמות אלו. באופן כללי על פי קבלה אשה תמיד היא בבחינת דין – מידת הגבורה [זה לא קשור בדוקא למה שאנחנו תופסים כהיפך מחסד, אלא תמיד ההשפעה באה מצד החסד והביצוע והישום מצד הדין. כל גבול וצורה הוא בחינת דין, וידוע שנשים מעשיות יותר מגברים… לכן נראה לי שאין בכך כל בעיה.

בהצלחה ושתמיד יהיו לך השפעות טובות של חסדי ה' יתברך.