למנוע הוצאת מרפסת בטענת חזקה לבניית סוכה

האם יש טענת חזקה לגבי מקום בניית סוכה כדי למנוע משכן להוציא מרפסת מעל חצר משותפת, ומה הדין אם מדובר בחצר פרטית?

תשובה:

שלום רב,

מעל חצר משותפת, תלוי אם יש אפשרות סבירה לבעל הסוכה להעביר את הסוכה למיקום אחר.

מעל חצר פרטית, באופן כללי ניתן למנוע, כיון שהאויר משועבד לכך. אבל גם בזה אם יש אפשרות קלה להעביר את הסוכה למיקום אחר, סביר להניח שבית הדין יפשר וינסה למצוא פיתרון שיספק את שני הצדדים.

נימוקים:

באופן כללי גם מעל חצר משותף צריך הסכמת השכנים. האפשרות לאפשר הרחבה היא או מצד חלוקה או גוד או איגוד, שבזה אם לא יתאפשר לבעל הסוכה לבנות סוכה, יוכל לטעון שהוא מפסיד הרבה מהחלוקה ושלא על דעת כן השתתף. אפשרות נוספת לאפשר הרחבה באויר רכוש משותף ללא עמודים מכיון שאינו מקפח את שאר השותפים, גם בזה נדרש שלא יקפח.