טענת 'ריבוי דיורין' בזמנינו והאם ניתן לחזור

האם טענת "ריבוי דיורין" תקפה בימינו? ומה הדין כשאותו אדם שטוען קיבל פיצוי בעבר וביטל תביעתו, וכעת טוען שוב 'איני חפץ שתשכיר את המקום לאחר'?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שיש טענת ריבוי דיורים, אבל יש מחלוקת בין הדיינים אם לצמצם או להרחיב, גם תלוי כמה שכנים יש בבנין לפני התוספת וכמה שכנים יכולים לחלק את הדירה בדרך זו.

אדם שהסכים בשתיקה יכול לפי הדין לחזור בו בטענה שסבור היה שיוכל לסבול, אבל אם קיבל פיצוי ודאי שאינו יכול לחזור בו.

מקורות:

לגבי הסכמה בשתיקה עיין נתיבות המשפט סי' קנו סק"א