חלום

שאלה:

חלמתי שאבא שלי שנפטר היה בחלום וראיתי נחש שחור גדול שבא להכנס לבית וצעקתי נחש נחש ואבא שלי שכבר לא בן החיים רץ ותפס אותו בזנב וזרק אותו בשטח שלנו מה המשמעות של החלום תוד רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חלום על נחש ש"ניצחנו אותו", הוא חלום שמבואר בגמרא בפרק הרואה כחלום טוב ומבשר על פרנסה.

לגבי החלום על אבא אני תמיד אומר דבר אחד, אנחנו לא יודעים באמת לפרש חלומות מדעתנו, והרבה פעמים זה גם חסר משמעות, חולמים על ההורים כי חושבים עליהם ביום, אבל יש דבר מאוד משמעותי! והחלום מזכיר לנו את זה, אנחנו יכולים לעשות המון בשביל אבא! כל חיזוק במצוות, כל תהילים, צדקה עוד לימוד משניות ולימוד בכלל לעילוי נשמתו, זו מתנה עצומה עבורו. שם כבר לא יכולים להוסיף זכויות, ורק מה שהצאצאים עושים מועיל להוסיף עילוי נשמה והמתים שמחים עם כל דבר כזה.

בשורות טובות ושבת שלום.