סדר ליל הסדר והגדה

שאלה:

שלום רב כמה שאלות בבקשה
האם אחריי שבהגדה מגיעים לנטילת ידיים עם ברכה וכבר מותר לאכול הכול בשולחן (מצה,ביצה וכו…)האם מותר גם לאכול בתוך זה קינוח או משהו מתוק ואז ממשיכים את ההגדה עד לכוס הרביעית עד הסוף ואז שאוכלים את האפיקומן אסור לאכול כלום נכון? גם לשתות סתם מיץ? את ברכת המזון מתי מברכים? רק בסוף שמסיימים הכול? או שאפשר לברך אחריי שסיימתי לאכול ועוד לא הגעתי לכוס שלישית?
אשמח לתשובות תודה רבה לכם!

תשובה:

כדאי לראות בהגדה את הסדר, קצת בלבלת כאן את סדר הדברים.

לאחר שמסיימים את סיפור יציאת מצרים בהגדה מה שנקרא מגיד, נוטלים ידיים בברכה לאכילת המצה, ואז אוכלים מצה בשיעור כזית ללא הפסק, ואז את המרור ואחר כך את הכורך. ואז יש "שולחן עורך", שולחן עורך זו פשוט סעודת יום טוב, כמו בכל ליל חג, כל אחד מה שרוצה, דגים, בשר, תפוחי אדמה, מרק, מנות אחרונות, מה שרוצים, אבל להשאיר מקום! לאחר גמר הסעודה לפני ברכת המזון, יש לנו צפון – אכילת האפיקומן, שוב כזית מצה ויש נוהגים שנים, אחרי האפיקומן מיד ברכת המזון ושתיית כוס שלישית בגמר הברכה, ואז כבר לא אוכלים ושותים כלום למעט מים, וכמובן נשתה את הכוס הרביעית אחרי אמירת ההלל. ואחר כך השירים היפים של נרצה.

חג שמח.