כשרות קרמים איפור ומוצרי טיפוח לפסח

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים יש לי כמה שאלות בבקשה
1. האם קרמים, בשמים, ספריים וכדומה ואיפור או אלכוג'ל צריכים הכשר לפסח (אני לא מתכוון לשפתונים למיניהם)
2. האם בצק או פלסטלינה ששיחקו בזה ועשו צורות וזה כמו התקשהנדבק כזה האם זה חמץ ?

בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. מעיקר הדין אין בכך צורך ראה בענין זה מה שכתבנו כאן. רבים מקפידים כהידור בעלמא, אבל אין כל שיטה הלכתית המחייבת זאת.

2. נראה שאחרי שהתקשה לגמרי כבר בטל מזה דין חמץ, הן מצד שזה לא ראוי יותר למאכל כלב, הן משום שכבר התייחד לגמרי לנוי ודינו ככפות שאור שייחדה לישיבה, אם אפשר לכלול במכירת החמץ – עדיף. דברינו אמורים בעיקר לגבי בר בצק.