בדיקת חמץ בחניה

שאלה:

ב"ה
שלום רב
בחניה מאחורי הבנין שלנו שמיועדת לשני בניינים הצטבר הרבה פסולת ולכלוך
האם צריך לבדוק שם חמץ? כמובן מדובר בטרחה מרובה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אין ספק שיש שם חיוב בדיקת חמץ, תעשו מבצע לכל ילדי הבנין. נכון הדבר שמה שנפל עליו גל והוא קבור  עמוק אין בו חיוב בדיקה, והשיעור הוא כל שאין הכלב יכול לחפש אחריו, ראה פסחים ח, א שמדובר בעומק שלושה טפחים, אבל אצלכם יכול בהחלט להיות שיש חמץ גלוי או שיכול להתגלות בקלות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לגבי מאוס ההגדרה אינה פשוטה, על פירורים פחות מכזית המצויים על הרצפה נאמר שזה מאוס, חתיכת לחם גדולה שנמצאת שם, אינה נחשבת מאוסה על פי דין, מופקר זה לא, זה הרי ברשותכם. אדם חייב לבער את כל החמץ שברשותו.

  2. זהו החיוב הבסיסי לעשות בדיקת חמץ ברשות שלך, יש חשש לחמץ כזית וזה מחייב בדיקה. לצורך הענין ולסבר את האוזן, יכולה להיות שם גם אריזה סגורה של ביסלי…

  3. זה מדבר באופן שיש עורבים שיכולים לאכול וכו', אם יש הרבה פסולת וזבל ומצוי ויכול להיות שישאר הרבה יותר ממה שעורבים אוכלים, יש חיוב בדיקה והכל לפי הענין.