פפושדו

שאלה:

שלום
שמעתי מהרב עובדיה יוסף הנכד על הבעיה העיקרית של עוגיות פפושדו לפסח שהיא המסוע שעושים לו ליבון קל ולא ליבון חמור כמו שמעיקר הדין ולכן הוא אוסר האם ידוע לכבודכם אם השתנה משהו במפעלים ?
או אלו עוד בעיות קיימות שלכן אוסרים
תודה

תשובה:

לדעתי לא זו הבעיה הגדולה בפפושדו, אלא שמשתמשים בקמח חיטה ממש עם מי פירות, אבל לעולם לא ניתן להבטיח שאין כמה טיפות מים במכונה באיזה שהוא מקום, ואז זה מחמיץ ומחמיץ מיד בלי שהיות.