יין ואישות

שאלה:

מה כמות היין שמי ששותה אותו נאסר עליו לקיים יחסי אישות? שיגיע למצב של "בני שכורה"? והנה מבחינת הוראה וכניסה לביהמ"ק הכלל הוא "שתה רביעית יין אל יורה" – "שתה רביעית יין ונכנס למקדש חייב", בתפילה לעומת זאת מותר עדיין להתפלל. והנה לעניין חיוב זה א"א לתלות בשיעור רביעית כיוון שיש הרי חיוב קידוש בליל שבת שלאחריו יש חיוב עונה. ולכאורה גם יותר מרביעית עדיין לא אוסר שכן בליל הסדר יש חיוב לשתות ארבע כוסות ולאחר מכן אם זה ליל טבילה יש חיוב עונה.

תשובה:

הר"ן בנדרים דף כ ב כותב שמתוך שכרותו אינו נותן דעתו באשתו.

כלומר כאשר היין משפיע באופן זה שהחיבור ביניהם אינו של אהבה ושימת לב אחד לשני, זה בני שכרות.