ייחוד גויה

שאלה:

כבוד הרב שלום שאלתי שאלה על גויה וענית לי שצריך לעשות תשובה… כן הייתי איתה 3 פעמים בחדר אבל לא היה חדירה רק מגע.. רשמת לי שצריך לעשות תשובה אני מתחרט על זה ולא יקרה שוב? איזה תיקון אני צריך לעשות לתקן?

תשובה:

ראשית חייבת להיות קבלה מאוד משמעותית בנושא הצניעות.

חובה לדעת, שהנושא של גויה או יהודיה אינו העיקר, גם יהודיה שאתה לא נשוי לה, והיא בדרך כלל נדה,

היא הרי לא טובלת, יש איסור חמור מהתורה והתייחד איתה, ולקיים איתה יחסים זה איסור כרת.

לכן, התיקון הראשון הבסיסי והיסודי, הוא לחשוב איך אנחנו מנהלים את החיים באופן כזה שיש דיסטנס ריחוק מכל מגע עם אשה שאתה לא נשוי לה כדת משה וישראל.

זה כולל צחוקים בעבודה או בחברה וכל דבר אחר העשוי להביא לקירבה.

יש לנהל חיים יהודיים של צניעות, בודאי שמירת נגיעה אבל גם כל מה שמביא לכך, כולל מה שהולך באינטרנט וכו'.

אם תעשה שינוי בכל הנושא הזה, זו תהיה התשובה וזה יהיה התיקון הכי חשוב בנושא זה.

מלבד זאת תקבע לך כל יום מעט זמן ללימוד תורה שהוא מטהר ומזכך את הנפש.

בשורות טובות.