שירת אשתו בזמירות שבת בימים שהיא טהורה

שאלה:

מה הדין כששרים זמירת שבת וגם האישה שרה (בימי טהרתה כמובן) וכידוע למרות מה שמותר לבעל לשמוע את אשתו שרה אסור לו לומר אז דברים שבקדושה מדין ערוה.רציתי לשאול האם בזמירות שבת שיש בהם שמות ה' ופסוקים מותר לשיר יחד עם אשתו? מי מהפוסקים עסק בזה?הרי מצד א' הרי הוא שומע אותה מצד ב' הוא שר ביחד אז זה לא כ"כ שמיעה טובה וכו'תודה רבה

תשובה:

הרמ"א בסי' עה סעי' ג כתב שאפילו קול זמר אשתו אסור בשעת קריאת שמע, אלא שהוסיף שבקול שרגיל בו מותר, ונחלקו הדעות בביאור הדברים, הב"ח הפרישה וערוך השלחן ביארו, שהכוונה היא שאם הוא רגיל בזמרת אשתו, אין איסור, ואילו השו"ע הרב מבאר שקול של דיבורה מותר ורק קול זמר אסור. כך שהנושא הנדון תלוי במחלוקת זו והמיקל יש לו על מי לסמוך. בזמירות שבת נהגו להקל בכך. כמובן ההיתר רק בימי טהרה, כאשר היא נדה נהגו לאסור.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני מבין נכון, משווים בין ק"ש לזמירות והדיון תלוי רק אם אוסרים את קול אשתו או שמתירים כיוון שהוא רגיל בו (והוש"ע הרב מחמיר)
    הבנתי נכון?
    אם כן מה ההווה אמינא של השועה"ר? שיהיה אסור לקרוא ק"ש כששומע קול דיבור של אישתו?