שקר בשינוי הפרטים

שאלה:

שלום רב,
ביקשתי ברכה עבור אבא של חבר ואמרתי שזה עבור אבא שלי, זה היה רב גדול, והרבה אנשים שחיכו והתרגשתי מעצם המעמד מה גם שאבא של החבר יקר לליבי.האם זה נחשב לשקר לרב? ומה אוכל לעשות בנדון אם אכן חטאתי.

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה כאן שקר עבור מטרה מסוימת אלא כך יצא מהפה שלך בגלל התרגשות, אין זה שקר, זה לא משנה אם זה אבא שלך או אבא של חבר. רק אם הייתה מטרה בשינוי אז זה נחשב שקר.

בהצלחה.