לחזר על הפתחים לקיום מצוות

שאלה:

אדם שאין לו כסף לקנות ציצית, תפילין, לולב וכל כיוצא בזה, פטור מן המצווה או מחוייב לחזר על הפתחים, (ידוע לי שהחיוב לחזר נאמר ספציפי לחנוכה וד' כוסות)

תשובה:

בביאור הלכה בסי' תרנו ד"ה אפילו, כתב, שאף שמה שאמרו שאינו צריך להוציא יותר מחומש ממונו על מצוה הכוונה היא במצוה הנמכרת יותר משוויה בהון רב, אבל בשוויה חייב להוציא גם אם הוא עני מרוד, מכל לחזר על הפתחים אינו חייב אלא במצוות שפירסומי ניסא או לכיבוד אב, ולא לצורך לולב ושופר ותפילין וכדומה.

ברכה והצלחה