ספר תורה שנקרע בהגבהה

שאלה:

ב"ה
שלום רב
בהגבהה אחר קריאת התורה נקרעה היריעה של הספר תורה עד שורה מהכתב, בין האותיות
בהגבהה לא נעשתה בעדינות. לטענת המתפללים היריעה כבר הייתה מודבקת באותו מקום וחלשה שם.
נשמח לדעת מה עלינו לעשות בדין הספר תורה וכן המגביה והמתפללים כתיקון
תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן טבעי דבר כזה לא אמור לקרות ולכן אין כל אשם במגביה, מה שצריך הוא לתת למומחה לתקן את הספר, מן הסתם יטהיה צורך להחליף את היריעה, וראוי שכל אחד מהנוכחים יתרום כמה שקלים לבהכ"נ לצורך התיקון.

בשורות טובות.