ברכה על ממרח זיתים

שאלה:

שלום וברכה
אשתי טחנה זיתים והכינה מהם ממרח … מה הברכה עליהם?
יש לציין שהיו חתיכות דקות (נקודות) מורגשות ונראות על הממרח של הזיתים.

תשובה:

כיון שהזיתים טחונים, הגם שאתה מזהה אותם לפי ידיעתך ולפי הצבע, זה ודאי נקרא שינוי צורה גמור והברכה היא שהכל.

כמובן, כאשר זה נאכל עם לחם או כטפל לכל דבר אחר כמו קרקר, אין לברך בכלל, ונפטר בברכת העיקר.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסימן רב סעיף ז.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. השו"ע שם מחלק בין מה שמרסקים ביד שכך ממשו ניכר למה שמרסקים במכונה שממש נטחן דק וזה נחשב שינוי צורה. ראה שם חמד משה ועוד.