למסור מידע לאנשי החוק

שאלה:

האם איש שאמון על אכיפת החוק והסדר ששואל אותי ביוצאו מהרכב היכן גם פלוני, להתחמק או לומר אינני מכיר יכול לא תמיד להיות לעניין… האם לומר לו שמשפחה זו וזו גרה בבניין זה או בקומה זו , האם זה בכלל מסירה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה עונה לפקח היכן דירה של פלוני אין זה מוסר כיון שהוא כבר בדרך לשם, אם אתה לא תתן לו את המידע הוא יגיע למידע בצורה אחרת. וכיון שהוא כבר בדרך ובוודאי יגיע ליעד, אין כאן איסור של 'מוסר'. האיסור רק אם לא ברור שיצליח להגיע למבוקש, אסור לתת לו מידע ולעזור לו.

בהצלחה.