להגביה את הכותל שבין שני שכנים/לתלות מזגן בקיר חיצוני

שאלה:

שלום וברכה,לכבוד הרב הגאון הדיין שליט"א, אם אפשר בבקשה לשאול 2 שאלות הלכתיות.
1. האם לפי ההלכה אני חייב בתור שכן שגר בבית משותף, ואני גר בקומה ראשונה, ויש לי ולשכן שלי מרפסת צמודה אחת לשני'ה,ברוחב של 1,10 ס"מ, והקבלן בנה מחיצה קבועה של ביטון בין אחד לשני בגובה של 2,10 ס"מ,וברצוני להגביה את המחיצה בעוד 1 מטר, כדיי שאוכל לעשות בחלק שלי כרצוני,האם אני חייב לבקש את רשותן של השכן, או שכל אחד יכול לעשות ולבצע בחלק שלו, כפי רצונו של כל אחד.
2. האם לפי ההלכה, אני יכול לתלות מזגנים גדולים בשטח שלי ? או שחייב לבקש את רשותו של השכו שלי ממולי.
אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי בהקשר ל 2 השאלות החשובות.וגם אם אפשר בבקשה לשלוח לי מקורות הלכתיים על כך.
תודה רבה מראש,שנשמע ונתבשר בבשורות טובות ישועות ונחמות, ונזכה בקרוב ממש לראות ולקבל את פני משיח צדקנו במהרה בימינו, אמן כן יהי רצון

תשובה:

שלום וברכה,

1. מותר לשכן להגביה את הכותל מעל החלק שלו כרצונו, ואין השכן יכול לעכב עליו.

2. מותר לתלות מזגן בקיר החיצוני של הבניין, אם יש מקום להתקין כנגד הבית שלו, עליו להתקין כנגד ביתו. אם אין לו מקום יכול להתקין גם כנגד הבית של חברו, ובלבד שלא ירעיש לשכן.

כמו כן יש לתלות את המנוע של המזגן במקום שלא יפסול לשכן את הסוכה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קנז סעיף ט. וכיום נהגו בכך שיכול לעשות בביתו כרצונו ואין את הטענה של מכביד על הכותל.