שמירת עיניים

שאלה:

שלום הרב,
האם מותר לגבר להסתכל (אני כנראה משתמש במילה הלא נכונה אבל כוונתי הסתכלות ללא הנאה) באשה שהיא פנויה או נשואה ללא שום הנאה או גבר צריך לשמור על העיניים שלו 2 אמות על 2 אמות
תודה

תשובה:

ראייה בעלמא לפי תומו באשה צנועה שלבושה כדת ישראל, אין בה איסור אלא הנהגה של מוסר. הסתכלות על מנת ליהנות או בטפח מגולה, יש בה איסור.

מקורות:

משנה ברורה סי' עה ס"ק ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אולי הרב לא הבין אותי הלכה למעשה יהיה מותר לי לצורך הדוגמא ללכת לבית של דודה שלי (נשואה) לדפוק בדלת לבקש סוכר ולהסתכל (פה אני מתכוון ראיה או התבוננת ללא הנאה) בפנים שלה (כשאין לי הרהורים של זנות) בעת השיחה או יהיה חייב אני להסתכל כלפי האדמה ולשמור על קדושת העיניים

  2. ואם הדודה לא צנועה גם אז אותו דבר או שכאן צריך לכבוש עניו בקרקע מה הכלל בזה?
    זקנה, צעירה ,קרובת משפחה
    לפעמים הולכים לבקר את הסבתא של האישה זקנה ממש אבל לא צנועה ואין חשש הרהור
    אם אפשר כללי הנהגה ע"פ ההלכה