צילום משפחה שאינה לבושה כהלכה

שאלה:

שלום. אני צלמת ויש לי שאלה לגבי המקצוע. האם מותר לי לצלם משפחה שהבנות שם לא לבושות לגמרי בצניעות? ואם אני מצלמת נשים ולאחר מכן מפרסמים את התמונה וגברים צופים בזה, האם זאת אחריות שלי? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

מותר לך לצלם אותם, מדובר בגרמא רחוקה מאוד, הם בוחרים במה להסתכל ובמה להמנע.

מה גם שהם עצמם כל הזמן חיים יחד ורואים אחד את השני כל הזמן בלבוש כזה, גם תוך כדי ההבטה בתמונות, ואין כאן איזה תוספת איסור, ולחשוש שיראו לאחרים זה כבר יותר רחוק.