הקלטת שיעורי זום על ידי תוכנת מחשב ושימוש אישי בהם

שאלה:

האם מותר להקליט על ידי תוכנת מחשב, שיעורים שמועברים בתוכנת "הזום" באוניברסיטה? וכן האם מותר להשתמש באותן הקלטות באופן אישי בלבד על מנת לחזור על החומר וכו'? לא על מנת להעביר את התוכן לשום אדם/גוף אחר.
השיעורים כוללים את פני המרצה ושאר הסטודנטים וכן את כל הנאמר בשיעור ואת החומר שמועבר בשיעור (מצגות וכו') שהוא מוגן בזכויות יוצרים עבור המרצה שיצר את התוכן.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה כסטודנט ששילמת על השיעורים, מותר לך להקליט את השיעורים, בין אם זה שיעורים חיים ובין שיעורים בזום, ואין אפשרות לאסור עליך להקליט את השיעורים.

מותר לך לשמוע את השיעורים כמה שתרצה, אבל השימוש הוא פרטי ואסור להעביר לשום אדם אחר את ההקלטות של השיעורים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    אם האוניברסיטה מחייבת לחתום באופן דיגיטלי (חלק מהתקנון של המוסד) על זה שאסור לסטודנטים להקליט שיעורים – גם לאחר החתימה מותר לי להקליט ולהשתמש בחומר?
    בכל מיקרה אם לא חתמתי (המוסד לא מקפיד על זה כל כך), אז מותר להקליט?

  2. אני לא בטוח שכוונתם על הקלטה לשימוש עצמי, ויתכן וגם אין להם כוח לאסור דבר כזה.
    אם אתה לא חתמת מותר לך להקליט לשימוש עצמי.