איסור להתלבש כמו תלמיד חכם ע״י אדם פשוט

שאלה:

שלום.
כתוב במסכת תענית שאדם שהוא לא תלמיד חכם לא יתלבש כמו תלמיד חכם.
מה נחשב ללבוש של תלמיד חכם? חליפה וכובע? ואם כך אז אדם שהוא לא תלמיד חכם שרוצה להתלבש בצניעות ולשם כך לובש חליפה ובנוסף שם כובע על ראשו כדי להדר בכיסוי ראש עובר עבירה?

תשובה:

בודאי שלא. היום כל ילד חרדי בן 13 הולך עם כובע וחליפה. לבוש של תלמיד חכמים הוא מה שנקרא פראק, חליפה ארוכה רבנית מיוחדת, וכן יש כובע מיוחד לרבנים הנקרא המבורג.

יש מעלה גדולה ללכת עם כובע וחליפה, זה ממתג אותך כחלק מצבא ה', ושומר עליך ברחוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל גם כל ילד חרדי בן 13 הולך עם החליפה הארוכה הרבנית, כנל גם לכובע- יש רבנים רבים ותלמידי חכמים שהכובע שלהם זהה לזה של אותם אנשים פשוטים

  2. את המשפט הראשון שאמרת לא הבנתי, אולי לא הבנת לאיזה בגד כוונתי.
    לגבי החלק השני שבהערתך זה נכון אבל כיון שכל הציבור החרדי הולך כך ולא רק רבנים אין בזה שום יוהרה, זה הבגד הקלסי לכל חרדי בוגר…