פיצוי על הלנת שכר

שאלה:

שלום וברכה,
מקום העבודה של אשתי איחרה בתשלום המשכורת בכמה חודשים וזאת למרות תזכורות רבות. אין סיבה לכך פשוט העובדת לא מעבירה לשניה. לפי החוק, אשתי זכאית לפיצוי על הלנת שכר ואנחנו לא רוצים לוותר עליו היות והעבודה הזאת גרמה לה להרבה עגמת נפש.
האם מותר לנו להגיש את הבקשה לפיצוי בבית דין לעבודה ? כך הדרך החוקי לעשות זאת היות ומתחמקים מהבקשה הישירה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

פיצוי על הלנת שכר יש בזה משום איסור ריבית, ולכן אסור לתבוע פיצוי זה. בנוסף, בית הדין לעבודה דינו כערכאות, והליכה לבית הדין לעבודה אסורה ככל תביעה בערכאות. ולכן אסור לפנות לבית הדין לעבודה ולא לתבוע פיצוי על הלנת שכר.

בהצלחה.