להשתתף בהוצאות של שכן שבנה מעלינו

שאלה:

קנינו דירה והשכן מעלינו רצה לבנות רצפה במרפסת שירות שלו, ומעלינו בעצם בנה לנו תקרה. הוא שאל אותנו אם נרצה להשתתף איתו בעלויות הבנייה ואמרנו שלא כי זה לא כ"כ חשוב לנו. בדיעבד עכשיו אנו נהנים מהתקרה שבנה מעלינו במרפסת שירות. האם אני צריכים לשלם לו על כך? אם כן- איך נדע בכמה להעריך את התשלום?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתם נהנים מהתקרה שלו, עליכם לשלם לו חצי מהיסודות וחצי מהעמודים וחצי מהרצפה שלו שמשמשת תקרה עבורכם. ומיד ששאתם מגלים דעתכם שביעות רצון מהבנייה שלהם חל עליכם חובה להשתתף איתו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן קנז ס"י מבואר שאם השכן בנה כותל ביניהם מעל ד"א שלא יכול לחייב את השכן להשתתף, אם השכן גילה דעתו שנוח לו באותה בנייה חייב לשלם לו חצי מעלות הכותל. ומשם יש ללמוד לכל הרחבה שכאשר שכן האחד מגלה דעתו שנוח לו בהרחבה של שכנו חייב להשתתף איתו בחצי מהחלק שנהנה מההרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השכן אמר לנו את הסכום שעלינו לשלם, היה נשמע קצת מופקע, שאלנו קבלן שיפוצים כמה אמור לעלות רצפה כזו והוא אמר שרצפה רגילה אמורה לעלות 6000 ש"ח פחות, ואמר שכנראה המהנדס דרש יותר שדרוגים. השאלה אם עלינו לשלם גם את הדרישות של המהנדס? או רק חצי מעלות רצפה בסיסית?