קבלת תשלום ללא עבודה

שאלה:

שלום
לאמא שלי אושר תשלום מביטוח לאומי עבור מטפלת לכמה שעות שבועיות
מצאנו מטפלת מתאימה למספר שעות אך נותרו שעות לא מנוצלות
מהחברה שמספקת מטפלות הציעו שאנחנו נרשום איזו אישה כמטפלת והיא תקבל תשלום למרות שהיא לא עבוד בזה, ותעביר לאמא שלי את הכסף
האם זה מותר על פי ההלכה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם לפעול לפי ההוראות שאמרו לכם החברה – הם הוסמכו מטעם הביטוח לאומי לנהל את הנושא של מטפלות לזקנים, והם יכולים להחליט בנושא. פעמים שהם נותנים את הכסף במקום מטפלת, ואם הם רואים לנכון שחלק מהזכות תתקבל על ידי מטפלת וחלק תקבל במזומן אין בכך בעיה.

בהצלחה.