לקת מוצר מהסופר שכבר שולם מראש

שאלה:

שילמתי על מוצר בסופר פעמיים בטעות (בקניה בקופה עצמאית).
האם מותר לקחת בקניה הבאה את המוצר בלי לומר להם? (לפי הפוסקים שאסור לגנוב את שלו מחברו)

תשובה:

שלום וברכה,

לקחת מוצר ששילמת עליו מהסופר אין זה גנבה אלא קנייה, אלא שיש חשש שמא יבדקו אותו ויחדו אותו שגוזל ולא משלם, ולכן מצד איסור גזלה אין כאן גזלה כיון שכך מוטל עליו לעשות, אלא שאם יש חשש שהם יעלו על כך שיצא עם מצרך ולא שילם, יש להודיע על כך בקופה ראשית.

בהצלחה.