הסרת שיער באפילציה לגבר אצל קוסמטיקאית

שאלה:

מותר לגבר לעשות הסרת שיער באפילציה (מחט חשמלית) של איזור קו הזקן / עצמות הלחיים אצל קוסמטיקאית? הדבר מפריע לתדמית וביטחון העצמי.
אין כמעט גברים קוסמטיקאים שמבצעים את הטיפול (מצאתי רק שניים והם רחוקים ממקום מגוריי ויקרים יותר).

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית צריך לדעת כי אמנם אין כאן בעיה של השחתת הזקן בתער, אבל יש להזהר מאוד שלא לבוא למקום שבו הוא נחשב פאת הראש שאסור להסיר לגמרי, כל המקום שכנגד הפאה עד אמצע העין אסור בהסרה מוחלטת.

לגבי נושא הצניעות שהזכרת, הייתי משקיע קצת יותר כסף וזמן ועושה אצל גבר.

ברכה והצלחה.

מקורות:

גמרא קידושין לה,ב מלקט ורהיטני, ובראשונים שם שאינם דרך גילוח אלא דרך השחתה עם השורש (מאירי ר”י מלוניל ועוד). וראה עוד מה שכתבתי בענין זה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה הרב.
    לגבי פאת הראש, מדובר רק בשיער שמתחת לעיניים.

    האם יש דרך בכל זאת שאפשר יהיה לעשות את הטיפול אצל קוסמטיקאית? נניח שאעצום עיניים במשך הטיפול ואאזין לשיעור תורה עם אוזניות? העלות וזמן של לנסוע לעיר אחרת בנוסף למחיר היותר יקר משמעותית, מגדילים את העלות לאין ערוך.

    יישר כח על פועלכם.