מניעת קבלת עמלה מול הפסד לצד השני

שאלה:

הייתי שותף בפרויקט בו השותף השני נתן ללקוח קישור הפנייה למערכת מסוימת, שכל תשלום חודשי שישלם המופנה על המערכת, המפנה מקבל עמלה מסוימת. בפועל, הלקוח סיים את השימוש במערכת לאחר חודש אחד בלבד, אבל המשיך לשלם מנוי חודשי כמה חודשים כי כנראה לא שם לב לזה. חשבתי שיש בזה השבת אבידה , להפסיק את המנוי שלו שמשלם לחינם , אז פשוט הפסקתי את המנוי, (יש לי גישה למערכת.) לאחר זמן חשבתי אולי יש כאן גזילה של המפנה, בעצם מנעתי ממנו את העמלה שמגיעה לו, בלי הפעולה שלי הוא היה ממשיך לקבל אותה. לא מדובר על סכום משמעותי אבל יותר מפרוטה כל חודש…
השאלה האם נהגתי נכון בביטול המנוי ? אם לא אני צריך לבקש מחילה או לשלם למפנה את העמלה שמנעתי ממנו? יש לציין שלא היה לי בשום שלב קשר ישיר עם הלקוח שרכש מנוי במערכת.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין ללקוח שום שימוש במערכת, יש לנתק אותו כדי שלא יצטרך לשלם, ויש בדבר זה משום מצוות השבת אבדה. ולמרות שהיה כאן רווח למי שמקל, אבל סיבה שיקבל עמלה והלקוח יפסיד את כספו שלא לצורך. וטוב עשית שניתקת אותו מהמערכת.

בהצלחה.