פסולת על הגג שמביא יונים – מי צריך לפנות

שאלה:

אנחנו 'מכהנים' כוועד בית, שכנה שגרה בקומה 4, פנתה אלי שצריכה לפנות פסולת מהגג שמביאה יונים, אמרתי לה, שהפסולת הזו לכאורה שייכת רק לשכנים שמתגוררים בגג כי הרי לא יתכן ששכנים בקומה 3/2/1 ישימו שם פסולת. אמרתי שאבדוק עם בעלי. כששאלתי אותו לגבי פינוי הגג, הוא הבין שאני שואלת על תיקון גג הבנין ואמר לי שבוודאי הוועד בית צריך לשלם. כאשר הדיירת באה לגבות את התשלום על פינוי הפסולת ודיברתי שוב עם בעלי, הוא אמר שהבין משהו אחר ולכן ענה שהוועד ישלם את התשלום.
ברעיון השכנים בקומה 4 אמורים לשאת בהוצאות האלו.
(יש לציין שהשכנה הייתה מפנה בכל מקרה, כי השוכרים שלה, דרשו את פינוי הפסולת)
מה אמורים כרגע לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

הפסולת נמצאת ברכוש המשותף, ואם ידוע מי הניח את הפסולת הוא חייב לפנות או לשלם על פינוי הפסול. אם לא ידוע מי משליך את הפסולת, וועד הבית חייב לשלם על פינוי הפסולת, למרות שהנזק מהפסולת מגיע רק לקומה 4, וזה לא מפריע לשאר הקומות, כל הדיירים חייבים לתקן את הנזק שיש ברכוש המשותף שלא יגיע לשאר השכנים.

ההנחה שמסתמא הפסולת מגיע מדייר בקומה 4 עדיין לא פוטר את הוועד הבית מלשלם, כיון שלא ידוע מי הניח, וועד הבית צריך לנקות את הפסולת, ולנעול את הגג כדי שיפסיקו להשליך פסולת בגג.

בהצלחה.