גניבה של עובד על ידי עובד אחר. האם החברה אחראית?

שאלה:

שלום כבוד הרב, הבת שלי עובדת במסעדה. היא השאירה את המעטפה עם משכורתה בטעות במסעדה.
בדרך הביתה אחרי עבודה היא הייתה באוטובוס עם העובדים האחרים כשהיא נזכרה ששכחה המעטפה במסעדה.
המנהל שלה התקשר לעובד הערבי שעדיין היה במסעדה כדי לשים את המעטפה עם הכסף במקום בטוח.
הערבי עשה את זה וצילם את המעטפה ושם מתחת לקופה.
למחרת הגיע הערבי לעבודה וברח עם כסף ודברים אחרים מהמסעדה וגרם שם נזק
יש סרטון שרואים שהערבי לוקח את הכסף.
השאלה היא האם למסעדה יש חובה לשלם לבת שלי את המשכורת במלואה כי זה נגנב ממנה במסעדה שהיא עובדת בא, וגם על ידי עובד אחר של המסעדה. וגם כי היא סמכה על המנהל שלה שהתקשר לערבי ואמר לו לשים אותו במקום בטוח.

תשובה:

שלום וברכה,

המסעדה לא חייבים על גנבת המעטפה.

בהצלחה.

מקורות:

בעל המסעדה לא ברור שקיבל שמירה אלא עשה טובה והסכים שהעובד יניח במקום שמור, אבל לא קיבל שמירה ולא היה מוטל עליו לעשות מעבר לכך. גם אם נחליט שבעל המסעדה הוא שומר, כיון שהוא שומר חנם והניח במקום שאמור להניח, הוא פטור על גנבה. ואין כאן פשיעה כיון שאין מקום אחר טוב יותר באותו זמן להניח את המעטפה.