מין היילוד

שאלה:

יש דרך כיום להשפיע מה נלד בן או בת?
העצות של הגמרא רלוונטיות ב2024?
מה ייעשה אדם שיש לו רק בנים או בנות למה השם לא נתן לו לקיים פו"ר?

תשובה:

אנחנו לא יודעים אלו נשמות הקב"ה רוצה להפקיד בידינו, הנושא הזה עמוק ורציני מאוד, ורק הקב"ה לבדו יודע מה תכליתה של כל נשמה ומה מקום גידולה המתאים לה.

הקב"ה יברך אתכם בעז"ה בדורות ישרים מבורכים!

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. ודאי שרלוונטי אלא שיש מעט אפשרויות טבעיות שאותן קשה קשה להבין מבחינה טכנית וליישם, וכל השאר ענינים סגוליים, שאדרבה חשובים תמיד.
    הטבעי חז"ל אמרו שמשהין עצמן כדי שהאשה תזריע תחילה, אינני יודע כמה זמן [אגב יש לזה הגיון מדעי מובהק].
    כמו כן אמרו הרוצה בנים זכרים יתן מיתו בין צפון לדרום, יבדיל על היין, ירבה בתפילה.
    יש אגב גם אפשרויות טבעיות שקצת מתחברות עם לעיל, התאים הנוקביים עמידים יותר אבל כבדים יותר, ככל שהזרע בא רחוק מהביוץ באופן יחסי יותר סיכוי לנקבה, וכן מבחינה המרחק בין מקום נתינת הזרע למקום פי המקור משנה הרבה בענין זה.
    הגמרא בנדה לא מביאה גם סוגי דיאטות שמשנות בענין זה, אינני יודע אם כל הפירות שם מוכרים לנו, גם מדובר במשהו מורכב, אני לא יודע מה השהפעה של המזון המתועש שלנו היום ביחס לאותה דיאטה קדומה.
    לכן כל זה מעורפל קצת ואפשר להשאיר משהו לבורא עולם.

  2. במשנה ברורה בהלכות שבת כותב במהדורת דרשו מפניני קהילות יעקב שאכילת שום סגולה לבנים

    אגב, תקנת עזרא זה רק מנהג שלא כולם עושים אותו