להוריד תוכניות או סרטים

שאלה:

שלום הרב
האם מותר להוריד מאינטרנת שירים או סרטים (כשרים כמובן) או גם תוכניות ?
או זה נחשב גזל ?
אגב, האם כל ענין זה תלוי בחוק המדינה או זה ענין תורני ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש איסור הלכתי להפר זכויות יצרים, יש בזה כמה גישות למקור האיסור. אלא שהאיסור חל רק על דברים שחל עליהם חוק איסור הפרת זכויות יוצרים, אם אין חוק שאוסר להעתיק אז אין בכך הפרת זכויות וממילא אין איסור הלכתי. ולכן שירים או סרטים החוק אוסר להעתיק למטרה מסחרית, ואילו למטרה פרטית אין איסור, ולכן מותר להוריד למטרה פרטית בלבד. אבל תוכנות אסור להעתיק גם לצורך מטרה פרטית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 39. וראה עוד כאן.