סט עם שיר מוגן בזכויות יוצרים

שאלה:

ערכתי סט מאד ארוך וכבד שכולל מגוון גדול מאד של שירים מכל מיני מגזרים וסגנונות אך לרוע מזלי באמצע הסט שמתי בטעות שיר שלמפרע התברר כבעל זכויות יוצרים, חשוב לי לציין שלא נראה לי שהשיר יהיה ניזוק אם אפרסם אותו בתוך הסט כי יש בו עוד בסביבות עשרים או אפילו יותר שירים נוספים וסביר להניח ששום נזק לבעליו לא יבוא ממנו, אך בכל זאת אני מפחדת מגזל-לכן אני שואלת:
האם אוכל לפרסם את הסט לפי ההלכה?

(עבדתי מאד קשה על הסט, ערכתי אותו זמן רב והתעכבתי בשלו המון זמן, אם הייתי יכולה להוריד את השיר לא הייתי שואלת אך בגלל התוכנה אין אפשרות להוריד, אשמח לתשובה)

תשובה:

שלום וברכה,

אם את מפרסמת את הסט שלך, אסור מצד הפרת זכויות יוצרים. ולמרות שאת סבורה שלא יגיע לו הפסדים, אסור לפרסם שירים של אחרים בלי רשות של היוצר. אם הסט מיועד למטרה פרטית – לך ולקרובים שלך, אין בכך איסור הפרת זכויות יוצרים ואת יכולה להשאיר את השיר.

בהצלחה.

מקורות:

לפי החוק העתקת שירים לצורך פרטי מותרת ולצורך מסחרי אסורה. בשונה מתוכנות שאסור גם לצורך פרטי. ולכן גם לפי הלכה יש איסור להעתיק. ולמרות שאת סבורה שאין הפסדים, אם בעל השיר מקפיד שלא יפרסמו את השיר שלו, אסור לעקוף אותו.