איך מתמודדים עם יצרים?

שאלה:

הרב, איך מתמודדים עם שדים שפתאום מתעוררים וגורמים לי לחפש/לרצות דברים שמזיקים לי?
ניסיתי להזכיר לעצמי שה' יצטער מזה, ניסיתי להזכיר את הגיהנום, את החרטות שלי אחרי זה, את העתיד שלי, כלום לא עזר.
אני מרגישה שאם בא לי (מבחינת הרצון) משהו רע אין שום דבר שיכול לעצור אותי (אולי רק משהו טכני, כמו שאני מוחקת מהנגן את כל השירים הלא טובים, או שהמחשב סגור, וגם זה לא תמיד. אם אני ממש רוצה אני יכולה תמיד להתגבר על המכשולים…)
תן איזו עיצה מעשית להתגבר על היצר הרע, בקשה!

תשובה:

שלום וברכה

מהתיאור שאת מתארת יש לי תחושה שזה לא רק יצר הרע טבעי שיש לכל אדם, אלא אולי יש כאן גם משהו רגשי שכדאי לעבוד עליו? אינני מכיר אותך, אבל תנסי לחשוב על זה.

בכל מקרה השיטה הכי נכונה היא אכן אל תביאנו לידי נסיון וממילא לא לידי בזיון, ברור שאסור שיהיה בנגן או במחשב אפשרות לדברים רעים, ורק זו העצה שלא להכשל.

בשורות טובות ובהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בנוסף, הייתי מציע להקיף את עצמך בחברה עם יראת שמיים כי טבע האדם להיגרר אחר הסביבה ולשמוע שיעורים ובפרט שיעורי מוסר מרבנית שאת מתחברת אליה (המלצה שלי – הרבנית ורד סיאני אם את מכירה).
    ברכה והצלחה.