דיון באינטרנט עם יהודים ונוצרים תומכי ישראל

שאלה:

שלום!
יש קבוצה ברשת שתומכת בישראל לאור המצב…
בקבוצה חברים בעיקר אמריקאים ולעיתים ישראלים תומכי ישראל.
אתמול היו בקבוצה גם כמה נוצרים קתולים והחלו דיונים,
אגב גם עלתה שאלה בעקבות הדיון על אשמח אם ניתן לענות גם על השאלה עצמה:
כאשר השטן מוזכר בספר איוב, האם זה השם של אותה ישות מזיקה?
כמו באנגלית devil ,satan או שזה שם תואר ליצר הרע/ישות מזיקה?

ובחזרה לשאלה.
השיח התנהל בכבוד,מן הסתם הם תומכי ישראל נלהבים ויש להם הרבה כבוד ליהדות וגם ידע מסתבר.. אבל הוזכרו בו מושגים מהנצרות , פחות האיש ההוא אבל כן היה התייחסות לתנ"ך, מה שהם קראו הברית הישנה, והברית החדשה.
השאלה אם מותר להשתתף בדיון כזה. או שיש להתעלם ולחזור כאשר הנושא חוזר לדון במצב בישראל.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לאותו מעשה באיוב, אמרו בגמרא תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף טז עמוד א:

"הוא שטן הוא יצר הרע הוא מלאך המות. הוא שטן, דכתיב: ויצא השטן מאת פני ה'; הוא יצר הרע, כתיב התם: רק רע כל היום, וכתיב הכא: (רק את נפשו שמור) [רק אליו אל תשלח ידך]: הוא מלאך המות, דכתיב: (רק) [אך] את נפשו שמור, אלמא בדידיה קיימא". כלומר שלושת המושגים הללו הכל אותה ישות.

אני מציע להמנע מדיונים תיאולוגים עם נוצרים, זה עלול לקרר ולהכניס מושגים לא שלנו וזה יוצר בילבול, צריך הרבה ידע ושימת לב כדי לסנן.

ברכה והצלחה.