כתיבת תוכן לאתרי קניות – לבדוק שהם דתיים?

שאלה:

אני כותבת תוכן לאתרים. קיבלתי עבודה שבה אני צריכה לכתוב תוכן באתר זכיינות, לעסקים שונים, דף סקירה על כל עסק.
חלקם הגדול- מזון מוכן. יש גם חדרי כושר, לימודים, אופנה, ועוד.
האם כחרדית אני צריכה לבדוק בציציות של העסקים שלהם אני כותבת? (אדגיש כי אני לא מחפשת להחמיר, אבל גם לא לעשות מה שאסור.)

שאלות: האם פתוחים בשבת (האם צריכה לבדוק? ואם חלק מהסניפים פתוחים, לכתוב? לא לכתוב?)
האם המקום כשר (בהנחה שהם לא טרפים להכעיס, אפשר להניח שיש להם רבנות מקומית? והאם זה מספיק בשביל לכתוב להם? כי טריפה להכעיס אני לא אכתוב כמובן)
חנות למוצרי טכנולוגיה- סמארטפונים וכו, לכתוב? לא לכתוב?
כמה אני צריכה לקחת אחריות על מה שקורה בחנות כשאני מקבלת עבודה כזו?
בתודה

תשובה:

ככל שאלו דברים שניתן להשתמש בהם בהיתר כמו כל הדוגמאות שהזכרת, את יכולה לסייע בתחום שלך, הרי אין כאן באמת מסייע לדבר עבירה, מדובר במשהו עקיף ביותר, רק כאשר מדובר במשהו שבאופן ברור ומוצהר נעשה כנגד ה' כמו חנות טריפה, מזה יש לנו להשתדל להמנע ככל שניתן.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1