בין אדם לחבירו

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
אני אישה דתיה, אימא ל – 4 ילדים גדולים, סבתא ל – 9 נכדים תודה לבורא עולם, ברצוני לשתף אותך, ולכבד את הצעתך בנושא.
במקום עבודתי, ישנה חברה שבעצם כשניכנסתי לתפקיד של מזכירה נוספת, הפכו אותי לחשבת.
אותה חברה היא מזכירת המשרד, היא אינה עושה כלום במסגרת תפקידה, מצאתי את עצמי עושה את עבודתה ובנוסף את תפקידי.
שזה מתסכל אותי, ואין לי מול מי להעלות את תיסכולי…
אותה בחורה גורמת לי לאנרגיה שלילית, היא כל היום מרכלת על כולם כולל עלי, לי מאוד קשה להיות נוכחת ולשמוע…(תמונה כללית).
הבחורה, עוקצת אותי, מניפולטיבית, לועגת לי, והיא מציקה לי בנוכחותה.
עד שיום אחד כתבתי לה במייל, והעלתי מס' דוגמאות כלליות, בעדינות כדי לא לפגוע בה, וביקשתי מימנה שלא תיפגע בי יותר, היא אמרה לי שמחר ניפגש במשרד ונשים את הדברים על השולחן.
אמרתי לה, שמבחינתי הנושא סגור ומפאת כבודך איני רוצה להביך אותך ושדברים כאלה לא יקרו יותר.
היא כיבדה את שאמרתי לה, עברו 3 חודשים והיא חזרה לסורה.
איני מסוגלת להכיל את נוכחותה, פגיעותיה, לשמוע בעל כורחי את לשון הרע שגורם לי לעוגמת נפש קשה.
שאלתי אותה, ניפגעת ממני? שמעת משהו שאני אמרתי? היא אמרה לי שמעולם לא ושהיא מאוד אוהבת אותי, שאיני מאמינה לה כלל!!!
חייבת לציין, כשהיא מודעת שהיא פוגעת בי, ואז היא סוג של מתחנפת…
לדוגמא: מה קרה לך? איך אני יכולה לפנק אותך…? אין לי כוחות נפשיים להכיל אותה ואת צביעותה כלפיי.
אמרתי לה בשיחה הראשונה, שאינך חייבת לאהוב אותי… אבל תלמדי לכבד ולא לפגוע וללעוג.
הנושא משפיע עלי נפשית בצורה קשה מאוד כי, אני כל יום וכל היום צריכה לראות…, לשמוע…,ולסבול.
היא מספרת לכולם שאני בחורה מיוחדת…, טובת לב, עם ערכים ודרך ארץ וכו' תודה לבורא עולם, אך איני מאמינה לצביעותה.
איך אני מתגברת על המצב הנוכחי?
אני מבקשת בכל לשון של בקשה, לסייע לי היא להתמודד עם המצב הנוכחי שמלווה אותי במשך כל היום ובנוסף, המצב הבטחוני, החרדות, הדאגות בכלל…
אשמח לקבל ולכבד את הצעתך בעז"ה!!!
תודה רבה,
בשורות טובות ושה' ישלח את משיח בן דוד במהרה בימינו אכי"ר!!!

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בתשומת לב את שאלתך הכואבת.

יש נקודה שהייתי שם עליה את הדגש, לדעתי היא מכילה את כל מה שאת מרגישה, גם ביחס אליה וגם ביחס למצב בארץ.

את הרבה יותר מידי לוקחת על עצמך מה שלא נוגע אלייך…

אנסה להתמקד בנקודה מאוד משמעותית שציינת בתחילה. היא לא עושה את עבודתה ולכן את עושה זאת במקומה. מדוע?

אם שתיכן הייתן מזכירות, ניחא, אני מבין שיש תחום אפור של מה אני ומה את, אבל זה לא הנושא, את הפכת לחשבת והיא מזכירה, מדוע את עושה עבודת מזכירות? כי חשוב לך המשרד ויש תיפקוד וכו', זה לא אחריות שלך! יש מנהל למערכת, שיראה שדברים לא נעשים ויטפל.

כך גם לגבי כל היחס שלה אלייך, מה בעצם אכפת לך כל כך מה היא אומרת? זה לא מזי לך בכלום, אדרבה, היא אומרת לאחרים גם דברים טובים עלייך.

נכון, לא נעים להיום עם אחת כזו, אבל למה את לוקחת את זה באופן אישי? היא אדם רדוד וכו', אבל היא לא הבת שלך…

שתדבר מה שהיא רוצה ותעשה מה שהיא רוצה, איך זה נוגע לך בעצם?

את נפגעת כי את מרגישה שהיא משהו ודעתה מעניינת ויש לה משקל, כל זה החלטה שלך!

תני לה לפטפט את עצמה כמה שתרצה, תתחמי את עצמך לעבודתך ולאנשים שטוב לך איתם וכל השאר כלום. את כבר לא ילדה, ומן הסתם גם ויתיקה. הכל טוב.

אם היא היתה גורמת נזק זה היה דבר שמצריך מחשבה איך להתמודד, אם היא היתה חלילה בת משפחה היה צריך לחשוב מה עושים, אבל היא לא כל זה… סתם אחת כזאתי…

תתמקדי בחייך ובחברותייך ובטוב ובמאיר שיש כל יום, ויהיה טוב וקל יותר.

אין כוונתי להתעלם ממנה או לא להיות נחמדה אליה, אלא פשוט לא לקחת ללב אדם שאת בלאו כי לא מעריכה ולא חושבת שדעתה חשובה.

בשורות טובות.