פדיון הבן בתאומים שאחד מהם נפל בתחילת ההריון

שאלה:

האם יש לפדות בברכה בן הנולד מהריון ראשון של תאומים שאחד נפל בתחילת ההריון בשבוע השביעי להריון, יש לציין שלא נפל החוצה, אלא הפסיק להתפתח ואז נבלע בתוך הרחם.

תשובה:

ראשית ידיעה כללית, כאשר ההפלה היתה בשבוע השביעי בכל מקרה זה כנראה בתוך ארבעים יום והבא אחריו הוא בכור [מנין השבועות הוא מתאריך וסת אחרון שזה שבועיים לפני העיבור, ובדרך כלל ההפלה היא כבר כמה ימים אחרי שאין דופק].

אבל מה שהכי חשוב לדעת, שהבכור הוא תמיד מי שהוציא ראשו ראשון, וכיון שכאן הראשון לא יצא והשני יצא, הוא הבכור.

מזל טוב ורוב נחת.