שותה עכשיו ויאכל משהו עוד שעה במקום אחר

שאלה:

מורה ששותה תה בכיתה בשעה 12 ובשעה 1 דעתו לאכול בחדר האוכל בארוחת צהרים מאכל שברכתו שהכל האם יכוין בברכת שהכל כל האוכל שיאכל העוד שעה כדי למעט בברכות או שעדיף לברך בנפרד כי אין שייכות בין השתיה לאוכל

תשובה:

שלום וברכה

עדיף שיסיח דעתו מהאוכל הזה שיאכל אחר כך בעוד שעה, שהרי יש דיון אם יש שינוי מקום מחדר לחדר, גם סיכוי טוב שיסיח דעתו, ולכן, אם יש לו ספק אם הסיח דעתו יעשה גם שינוי מקום קטן ויצא לרגע תחת כיפת השמים, כמו כן יכוין להדיא שלא לפטור את המאכל.

ברכה והצלחה