אופן חתימת ברכת בורא נפשות

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

בן ספרד שחזר בתשובה ובתחילת דרכו היה חותם בברכת בורא נפשות, את ההגהה "…בָּרוּךְ חֵי הָעוֹלָמִים"

אחר זמן, תיקן ועבר להגהה הנכונה לפי מנהגו "…בָּרוּךְ חָי הָעוֹלָמִים"

העניין הוא שלעיתים מבלבל מתוך הרגל קודם, האם יש בטעות זו ברכה לבטלה ממש?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה לא מעכב, אבל תשתדל לומר כמנהגך.

מקורות:

פסקי תשובות הערות סימן רז הערה 8:

עיין שע"ת בשם היעב"ץ וברכ"י (והוא בשו"ת שאילת יעב"ץ סי' קמ"א ומביא בשם המהר"ל מפראג רבו של התוס' יום טוב זי"ע שאמר חי בפתח), ובא"ר המובא בבה"ט ועו"פ שבעל התוס' יום טוב (המובא במג"א) חזר בו והורה לומר חי בפתח, וכ"ה בשלחן הטהור בשם הרבי ר"ש מניקלשבורג זי"ע ועוד, קיצשו"ע סי' נ"א סעי' י"א, כה"ח סק"ג, והחילוק בין חי לחי עיין ברמב"ם פ"ב מהל' יסודי התורה ה"י ובתוי"ט תמיד פ"ז מ"ד ובהערות וציונים לשלחן הטהור סק"ג בשם כמה ספרי קבלה, ועיקרו: חי בפתח הרי הוא יתברך וחיותו לעולמות שברא חד הם בלא פירוד, וחי בצירי שהוא יתברך מחיה את כל העולמות.