קריאת שמע, ריח רע

שאלה:

שלום רב כבוד הרב!
1. האם כשקוראים קריאת שמע צריך להצמיד את כפות הרגליים או שאפשר שהרגליים מפוסקות? השאלה מדברת על אשכנזים ולספרדים.
2. אדם יושב בחדר ומהשירותים או מחדר ליד מגיע ריח רע האם מותר ללמוד תורה שיש ריח רע מחדר ליד? כי קראתי באתר שריח רע מחדר אחר זה נקרא ריח שאין לו עיקר ובלימוד תורה הקלו ללמוד בריח רע שאין לו עיקר.
השאלה מדברת על אשכנזים וספרדים.
תודה רבה כבוד הרב!

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להצמיד את הרגליים בקריאת שמע.

כאשר הריח רע אינו ממך אלא מאדם אחר ואין לו עיקר כי הוא מבחוץ, אם אתה באמצע הלימוד לא צריך להפסיק, כמו שהארכנו לבאר כאן. אבל רק בלימוד, בתפילה – אסור.