תפילה בדרך או בחורבה

שאלה:

שלום, שאלתי מתייחסת להלכות תפילה סימן צ' סעיפים ד', ה' ,ו' . מה סדר העדיפות מתוך שלושת האפשרויות : א. להתפלל בחורבה ב. בבית בלי חלונות ג. בדרך
תודה

תשובה:

הדין לעשות חלונות הוא רק לכתחילה, לא נאמר בו לשון איסור, אלא לשון הוראה – לפתוח חלונות, לכן בזה באמת אין איסור ואכן אנחנו מכירים בתי כנסת שאין בהם חלונות, במרתפים מקלטים וכיוצא בזה הכל לפי האפשרויות.

תפילה בדרך עדיפה על חורבה כמבואר במשנה ברורה שם ס"ק יג, והסברא פשוטה כי תפילה בחורבה יש בה סכנה.

שיתקבלו התפילות.